15 juni. Mest kanadagäss vid Trekantsparken

Jag fotograferade knölsvan, kanadagås, gräsand, skrattmås, fiskmås och stadsduva.

Lågtrycken kom och gick. Dessemellan blev det en del sol. Jag passade på i ett sådant läge på lördageftermiddagen. Temperaturen låg på strax under 20 grader.

Nu sju kanadagässen vid Trekantsparken
Som vanligt numera såg jag mest fåglar kring sjön vid Trekantsparken. Gruppen av kanadagäss, som ett tag hållit till där, hade utökats till sju stycken. De såg ut att hålla ihop två och två med en ensam en i utkanten. De var nu så hemtama att de hade börjat äta ur handen på en matare.
En av gässen åt fint ur handen på en matare
Ett par kanadagäss vid Trekantsparken
Ett annat par kanadagäss vid Trekantsparken
Ett tredje par kanadagäss vid Trekantsparken

Här fanns också som vanligt en hel del skratt- och fiskmåsar samt gräsänder och stadsduvor.

Svante skämde ut sig


Eftersom det vankades mat kom Svante dit. Men han uppträdde mycket aggressivt. När han inte blev matad tillräckligt snabbt högg han, inte bara mot matarens benutan också emot mina. Matningen avbröts och mataren flydde längre upp på land.

Svante jagade bort mataren

Jag hoppas att han lärde sig något på det och blir trevligare i fortsättningen. Han drog missbelåtet därifrån, troligen mot Badet. För såvitt jag förstod besökte han numera sällan Svea, som fortfarande ruvade i boet.

Få andra fåglar i sjön - och inga fågelungar alls
I övrigt såg jag bara ett par gräsänder i sjön. Jag såg inte några av de kullar med fåglar jag sett tidigare, d v s en kull med sothönsungar och en kull med gräsandsungar.

Svärdsliljor och lite midsommarblomning
Svärdsliljor blommade vid Sportfiskarna, vid Matningsviken och vid bäckmynningen. Av de vanliga blommorna kring midsommar såg jag hundkäx och smörblomma.
Svärdsliljor vid Sportfiskarna
Hundkäx vid Trekantsstranden