Iakttagelser från besökare

Den här gästboken kallar jag "Iakttagelser från besökare". Om du ser något i naturen kring Trekanten, som du vill berätta för oss andra intresserade kan du själv skriva vad du sett. Det kan vara någon ovanlig fågel eller annat, som dykt upp här. Det kan också vara vara en händelse eller ett beteende hos någon, som du plötsligt lagt märke till. Kan och vill du skicka med en eller flera bilder, som visar vad du sett blir det naturligtvis ännu intressantare, men det är absolut inte nödvändigt.

Här tar jag också emot frågor från er om något ni sett eller funderat på kring Trekanten. Ibland kan jag besvara dem själv, ibland kan andra besökare besvara dem. På så sätt hoppas jag att Kring Trekanten ska kunna fungera som ett utbyte av iakttagelser, tankar och frågor mellan alla oss, som är intresserade av vår sköna oas mitt i storstaden.

Kjell Johansson, en av våra vanligaste rapportörer på den här sidan har nu via mejl berättat för mig bl a följande.

Duvhökarna fick 1-2 ungar, det sistnämnda tror jag. Har sett två hökar som tycks ha tumlat/lekt/övat med varandra, något som jag uppfattat som ungfåglar. De kanske är bortkörda nu eller tar längre svängar från hemmet som i år var en tall vid nedersta vägen.

Sångsvanen i sjön har en speciell historia. Den transporterades hit med polis och djurambulans sedan den påträffats invid E 4:an alt Essingeleden. Den bedömdes vara oskadd men utmattad och har blivit kvar sen dess. Antagligen första gång en sångsvan hållit till här. Den är mer skygg än knölsvanarna. Men lika vacker.

Gissar att du observerat korpen vid sjön. Antar att de två som brukar synas består av en vuxen samt en unge. Hustrun såg när en korp blev matad av en annan för ngn dag sedan. Det bör i sin tur innebära att de haft bo hyggligt nära. Har sett o hört dem mest i västra delen av Trekantsområdet/Nybohovssluttningen. Men de flyger också förbi husen här i västra delen. De är imponerande att skåda genom vardagsrums-fönstret. Kul med dras läten!