Juli 2008

 
Första hälften av juli bjöd på normalt svenskt sommarväder, d v s växlande molnighet med en del regnskurar. Temperaturen låg omkring 20 grader.

Det här gjorde att gräsmattan vid Fruktparken hämtade sig efter torkan i juni. Den blev återigen grön och inbjudande. Det blev över huvud taget en frodig grönska, som höll i sig.


Aloe drar iväg igen


Aloes gästspel blev kort. Vid mitten av månaden var han och hans hona borta. Inga andra svanar vågade sig nu heller hit till Trekanten. Aloe hade markerat revir. Det, som från början verkade så lovande – att han ville komma tillbaka – blev i stället kanske orsaken till att Trekanten kommer att förbli utan häckande svanar. Vi får väl se…Andra fågelungar växer till sig


För de fåglar, som häckade i träden runt omkring sjön, var ungarna sedan länge utflugna ur sina bon. Det tog längre tid för dem, som levde på sjön. Men såväl sothönsens som gräsändernas ungar växte till sig. Det såg ut som om ovanligt många av dem överlevde de första farliga veckorna. Vid månadsskiftet juni/juli såg jag också nykläckta ungar, en sothöna och två gräsänder.Under månaden fick Trekanten också allt oftare besök av måsungar. De hade inte kläckts här utan någon annan stans. Oftast kom de tillsam-mans med föräldrar men en del föreföll helt ensamma. Som den här, som dök upp den 5 juli och inte ens ser flygfärdig ut.